Nytt år nya möjligheter

Tävlingarna är igång igen, det är inte så mycket uppehåll som det var förr i tiden utan nu vilar man över jul och nyår och sedan kör det igång igen. Om man vill! Just nu jobbar jag mycket avsuttet med mina elever och deras föräldrar kring deras tävlingsplanering och elevens målsättning.  

Det är viktigt att göra en bra tävlingsplanering och att göra en ännu bättre träningsplanering. Det går inte att köra på året om hela tiden och att toppa formen till de viktigaste tävlingar är inte lätt men absolut inte någonting omöjligt. Givetvis kan allt hända och planen är bara just en plan, den är en fingervisning på vart ni är på väg och den kan komma att ändras. Den ger fokus och struktur i teamet och man kan planera och visualisera det kommande året. Vi brukar fokusera på kommande sex månaderna, ibland endast kommande tertial. 

Ta hjälp av er tränare att kika in på planen, sätt era mål och lägg upp träningsplaneringen efter densamma. Tänk på att målen ska inspirera och utmana dig samtidigt som de är realistiska och glöm inte de viktiga delmålen. 

Förutom faktiska tävlingsmål så glöm inte andra viktiga mål som gör att helheten knyts samman. Det kan vara att lära din häst byta galopp, att med hjälp av verktyg behärska sin nervositet, att våga galoppera i skogen eller att lära sig bandagera din häst. Det finns massor av exempel som är lika viktigt som en felfri runda i LA. Bygg era mål på både och, det är en bra utgångspunkt tycker jag. 

Det spelar ingen roll hur talangfull du är som ryttare om du jobbar utan en plan, utan passion och hårt arbete så blir planeringen bara en text på ett vitt papper. Behåll fokus även när det känns motigt så ska du se att du kan lyckas med det som igår kändes helt omöjligt. 

Kram S 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *