Morgonens tankar…

Måndag morgon, Nemo lämnad i skolan och jag sitter på vad jag anser är Helsingborgs mysigaste Café – Etoile. Det är någonting med detta stället som gör att jag kan tänka, mycket tid för reflektion men också perfekta stället för möten och samtal. Har du också något sådant ställe där nu verkligen kan slappna av på men ändå få saker gjorda?  

Reflektion är så viktigt och idag reflekterar jag över helgen som varit. Jag tittar på Equisport på min runda från igår, mina elevers rundor från helgen och funderar på som vi ryttare oftast alltid gör vad som kan bli bättre. Att skriva här just nu är en del av mitt sätt att reflektera. Jag har alltid skrivit mycket redan som liten men också i olika krönikor som chef och ledare på IKEA, det är ett av mina sätt att rensa huvudet. 

Jag och Benny hade en grym runda på gång igår, men sedan på sista hindret i omhoppningen så slutar jag rida och kommer alldeles för nära. En fin sjundeplats men ändå så onödigt, så hur kan jag hålla ihop det ridmässigt tills nästa gång. Vad behöver jag jobba mer med i vardagen? Jag funderar på hur känslan var mellan hinderna och tittar på hur min sits är och hur hästens språng är – hur vi kommunicerar. Herregud så häftig han är Benny B, får nypa mig i armen. 

Noterar det positiva och klurar på träningen hemma, markebetet. Yes folks! Markarbetet är och förblir alltid den stora avgörande grunden för att lyckas på hoppbanan, så är det bara. Är nöjd med Bennys styrka, han har blivit så mycket starkare i kroppen och hoppar genom kroppen på ett mycket bättre sätt. Han har roligt och bockar både på framhoppningen och efter första hindret. Men jag behöver få honom mer flexibel i sin galopp mellan hinderna, det är lätt att rida Benny när det är längre distanser eller där man kan plocka bort ett steg men när det är exempelvis 4, 5 eller 6 steg lite tight så är vi inte tillräckligt samspelta för att göra jobbet enkelt som på en distans där det egentligen är långt för många andra, då flyter det perfekt. 

Kapaciteten som han besitter och sin enorma galopp är en stor styrka för att kunna hoppa större banor, det är jag som behöver få mer ordning och reda på lydigheten och en mer flexibel galopp. Tur det är vinter nu (jag avskyr vinter) så vi har tid på oss att jobba med detta, markarbete med och utan småhinder (jag älskar dock markarbete) rakriktning, länga, korta, balans, förvänd galopp och skolor. Ja ni vet, det gäller att hålla i och att fortsätta jobba. 

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för alla mina elever, fy fasiken så grymma ni är! 

Alla mina elever tränar markarbete för tränare minst en gång varje vecka, de är noga med sina hästar, med kiropraktorer, tandläkare, vet checks, foder, hovslagare och har en väldigt ödmjuk inställning till oss i teamet men framförallt till sina hästar. Att förstå vikten av ett bra team, helheten, varierad träning är svårt utan hästbakgrund men det är så fantastiskt roligt att kunna ha en öppen dialog både med elever och föräldrar. Detta leder också till fina resultat med en bredd från lägsta till högsta nivå. Varje steg framåt är en seger, oavsett höjd på hinder. Fortsätt kämpa i med och motgång, var nyfikna och fortsätt vilja utvecklas, ni är duktiga! Tack för att ni ger mi all denna energi, den är guld värd. 

Vi hörs, kram S 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *