SOPHIE MED LILLYS ÖGON

Mitt namn är Lilly och är nu 16 år gammal. Jag har tränat för Sophie regelbundet ända sedan b-ponny tiden vilket var runt 2012. Det har hjälpt mig så mycket att ha en tränare som kan hjälpa mig nå mina mål genom att göra vägen dit tydligare för mig. 

Sophie har betytt väldigt mycket för mig genom min resa till dit jag är idag och kommer vara i framtiden. 

Det är bra att ha någon som man kan prata med om olika saker såsom bett eller tankesätt som man kanske vill ändra på och då få tips på saker som är värt att testa. 

Jag har SM guld, SM guld i inverkan, SM silver, SM brons, vunnit finalen av Prins Carl Philips pris, NM brons i lag, 4:a respektive 5:a på NM, GP vinster på ponny. På häst upp till 140 placeringar(GP), ridit finalen av morgondagens vinnare, placering på Junior SM mm.

Lilly Johansson, Hittarps Ridklubb

Image

SOPHIE MED EMMAS ÖGON

Emma Åkesson är en av Sophies elever. Här följer några utdrag ur ett arbete hon gjort på Procivitas gymnasium i Helsingborg.

”Jag kommer in i stallet och möts direkt av den starka hästdoften. Den långa stallgången är noggrant sopad, inte ett enda halmstrå ligger kvar på golvet.  Sophie kommer ut från den fina sadelkammaren och vi sätter oss på en bänk i stallgången och börjar prata om hela hennes resa och vad hon har gjort för att komma dit hon är idag.”

Image

” Vid tidig ålder fanns redan hästar och djur i familjelivet. Hästarna var en del av familjens livsstil och Sophie lärde sig snabbt att ta ett stort ansvar. Framförallt för hästarna, men även för anställda och praktikanter på gården. För att få ihop vardagen och för att kunna nå den absoluta toppen, krävdes förmågan att kunna kommunicera med allt från sponsorer, hästägare, tränare, veterinärer och hovslagare. Det var en tuff livsstil som krävde tydliga visioner och en stark vilja. Sophie beättar själv hur hennes pappa alltid sade till henne att ’allt är en inställningsfråga’ och att hon alltid tänkt på det vid alla motgångar och besvikelser. - Det är viktigt att alltid hitta glädjen i sporten och aldrig ge upp, betonar hon.”

”Sophie är mycket mån om hästarnas välmående. Därför utmanar hon sina elever att rida mer och mer tekniskt, men också att hästarna lär sig hoppa på rätt sätt så att de håller i längden. Sedan lägger hon stort fokus på den individuella planeringen och hästhållningen utanför träningar såsom fokus på konditionsträning, kiropraktik, foder, tillskott - ja i princip allt för att hålla hästen så frisk och välmående som möjligt.”

”Inom ridsporten är det mycket upp och ner och gränsen mellan vinnare och förlorare är hårfin. Sophie betonar hur viktigt det är att hitta tillbaka igen efter en motgång och hennes främsta mål är att hjälpa eleverna med just detta och utvecklas tillsammans med dem. - Kan jag sprida energi och glädje så upplever jag att fler tar det med sig och inspireras. Att se hur varje ekipage växer till nästa nivå, både i självförtroende och kunskap är fantastiskt!”

Emma Åkesson, EK1B

SOPHIE MED KARINS ÖGON

Sophie är en fantastisk tränare och coach med en gedigen erfarenhet kring utbildning och träning av ryttare och hästar. Förutom riktigt bra träningar har hon förmågan att motivera, peppa och berömma när det behövs som mest. Sophie har följt min dotter från orutinerad ridskoleelev till där hon är idag och hjälpt oss med allt från ponnyköp till tävlingsupplägg. Vi hoppas på många roliga år tillsammans.

Karin Nielsen (ponnymamma)

Image

SOPHIE MED MAJAS ÖGON

Sophie är en väldigt bra tränare! Hittar allt som är till det bästa för eleven och hittar alltid på roliga övningar på träning som gör att man blir redo för tävling. Min häst har varit väldigt komplicerad och Sophie har stått vid min sida dom senaste 4 åren och aldrig gett upp på mig även när jag har velat sluta. Hon har bara erfarenhet själv som hon har delat med sig av dom jag har lärt mig mycket på. Hon är fantastisk både som coach och tränare då hon alltid anpassar övningarna till ekipagen och vi tränar på de man behöver inför framtiden!

Maja Paulsson

Image

SOPHIE MED AMELAS ÖGON

Hard working and loyal.

Sophie is one of the most determined people I have worked with. Giving up is not a part of her vocabulary.  When she has a goal set her dedication and passion for it always shines through, and she inspires others to do the same. She is not afraid of putting in long hours and a lot of effort in to achieving what she set out to do.

She has always been one of the most appreciated mangers in our company, due to her easy-going approach to people she can connect with any type of personality. She is open-minded and truly curious about others. Sophie believes in people and their capability to develop and grow. She has always been there for others, helping them progress with any support they need and for as long as they need. I know that she is still in contact with many of our old co-workers even 10 years after, which shows her genuine interest and passion for others.

Amela Nordbeck

Image