Mitt namn är Sophie Karpe, jag kommer ifrån Höganäs men bor i Helsingborg. Min familj består av min sambo Dan, vår son Nemo och hästen BenTen T.

Jag har ridit i Svenska landslaget både på ponny och storhäst upp till seniornivå. Jag har flertalet medaljer på SM, NM och EM både individuellt och i lagsammanhang.

Idag matchar jag hoppryttare, ponnyer och föräldrar mot varje ekipages utsatta mål. Utanför hästarna jobbar jag på IKEA Sverige med ledarskap och logistik. IKEA har varit en väldigt bra skola för mig särskilt kring ledarskap och min personliga utveckling.

På IKEA har jag fått utvecklas genom att gå och facillitera olika ledarskapsutbildningar, exempelvis inom coaching och mentorskap.

Jag har en bred hästkunskap samt en gedigen erfarenhet i hur man matchar ett ekipage på bästa sätt både i vardagen men även helheten i allt vad som krävs runtomkring för att hålla hästen frisk, glad och för att nå de uppsatta målen.

Jag har haft förmånen att träna för flera fantastiska tränare som jag kommer prata mer om i min blogg. Redan nu vill jag nämna min mamma Ina Karpe, diplomerad tränare som har lärt mig det mesta från tidig ålder.

Kort och gott så brinner jag för hästar och ryttares utveckling. Det är en stor inspiration att få lära känna både häst och ryttare. Att kunna läsa av ekipagets behov här och nu men även att göra en plan och upplägg för att lyckas på lång sikt ger mig mycket energi.

Min idé till denna bloggen är att hjälpa föräldrar och unga ryttare med tips och råd för att kunna planera och genomföra de olika momenten genom att vara mer förberedd inför varje ny utmaning. Det finns inga genvägar inom hästsporten oavsett nivå man rider på, det finns alltid något nytt spännande att lära.

Mitt mål är att förmedla vad jag anser är viktigt att tänka på för att kunna hjälpa föräldrar och ryttare att förbereda sig för livet med en häst på bästa sätt.

Jag kommer att dela med mig massor av egna erfarenheter, träningstips och även förmedla vägen från ridskolan till landslagsnivå.

Du är varmt välkommen att komma med feedback och input till kommande inlägg.