Coachning och
mental träning

LILLA PAKETET COACHNING

• Avsutten coachning (3 tillfällen x 1 tim)

• Avsuttet möte på tävling där vi går igenom bangång, framridning och framhoppning (2 tim)

STORA PAKETET COACHNING

• Avsutten coaching (5 tillfällen x 1 tim)

  Avsuttet möte på tävling där vi går igenom bangång, framridning och framhoppning (2 tim)

LILLA PAKETET MENTAL TRÄNING

• Avsutten mentalträning (3 tillfällen x 1 tim)

STORA PAKETET MENTAL TRÄNING

• Avsutten mentalträning (5 tillfällen x 1 tim)

• Avsuttet möte på tävling där vi jobbar med din mentala balans inför en tävlingsstart, vi går igenom dina känslor och vilka verktyg du kan använda för att hantera dessa (2 tim).

HELHETSPAKET COACHNING & MENTAL TRÄNING

• Avsutten coaching (5 tillfällen x 1 tim)

• Avsutten mentalträning (5 tillfällen x 1 tim)

• Avsuttet möte på tävling där vi går igenom bangång, framridning och framhoppning (2 tim)

• Avsuttet möte på tävling där vi jobbar med din mentala balans inför en tävlingsstart, vi går igenom dina känslor och ger dig verktygen för en att kunna hantera dessa (2 tim)

HEMMA HOS BESÖK

Sophie kommer hem till er för att tillsammans gå igenom rundor från träning och/eller tävling. Ni väljer ut ett antal rundor som ni har filmat och vi tillsammans går igenom rundorna och ryttaren får konkret feedback och en djupgående analys av Sophie. 1,5h/tillfälle

Alla paketen går att skräddarsy efter dina önskemål och med fokus på de
ämnen du känner mest angelägna. Det finns också möjlighet att göra
planeringen tillsammans med föräldrar eller andra parter i ditt team.

FÖRSLAG PÅ ÄMNEN

Bygg på styrkor, utveckla svagheter
Kommunikation inom teamet
Prestation
Att jobba med sponsorer
Att jobba med hästägare
Sätta mål
Att jobba med rädslor
Förtroendefulla relationer
Sociala medier
En hållbar häst
Uppföljning
Vad händer under hjälmen i olika situationer?
Vem har vilken roll i teamet?
Vem är du som ryttare?
Dina förväntningar
Andras förväntningar
Att träna rätt
Att köpa rätt häst
Träningsplanering
Tävlingsplanering
Framridning
Framhoppning
Konditionsträning
Grundridning
Markarbete med bommar
Hoppövningar
Hur du förebygger fysiska skador på din häst
Veterinärbesiktning
Foderupplägg
Bangång
Daglig genomgång av din häst

Kontakta mig för prisuppgifter

Sophie Karpe

0706 058 382

sophie.karpe@lifewithahorse.se

SOPHIE MED EMMAS ÖGON

Emma Åkesson är en av Sophies elever. Här följer några utdrag ur ett arbete hon gjort på Procivitas gymnasium i Helsingborg.

”Jag kommer in i stallet och möts direkt av den starka hästdoften. Den långa stallgången är noggrant sopad, inte ett enda halmstrå ligger kvar på golvet.  Sophie kommer ut från den fina sadelkammaren och vi sätter oss på en bänk i stallgången och börjar prata om hela hennes resa och vad hon har gjort för att komma dit hon är idag.”

Image

” Vid tidig ålder fanns redan hästar och djur i familjelivet. Hästarna var en del av familjens livsstil och Sophie lärde sig snabbt att ta ett stort ansvar. Framförallt för hästarna, men även för anställda och praktikanter på gården. För att få ihop vardagen och för att kunna nå den absoluta toppen, krävdes förmågan att kunna kommunicera med allt från sponsorer, hästägare, tränare, veterinärer och hovslagare. Det var en tuff livsstil som krävde tydliga visioner och en stark vilja. Sophie beättar själv hur hennes pappa alltid sade till henne att ’allt är en inställningsfråga’ och att hon alltid tänkt på det vid alla motgångar och besvikelser. - Det är viktigt att alltid hitta glädjen i sporten och aldrig ge upp, betonar hon.”

”Sophie är mycket mån om hästarnas välmående. Därför utmanar hon sina elever att rida mer och mer tekniskt, men också att hästarna lär sig hoppa på rätt sätt så att de håller i längden. Sedan lägger hon stort fokus på den individuella planeringen och hästhållningen utanför träningar såsom fokus på konditionsträning, kiropraktik, foder, tillskott - ja i princip allt för att hålla hästen så frisk och välmående som möjligt.”

”Inom ridsporten är det mycket upp och ner och gränsen mellan vinnare och förlorare är hårfin. Sophie betonar hur viktigt det är att hitta tillbaka igen efter en motgång och hennes främsta mål är att hjälpa eleverna med just detta och utvecklas tillsammans med dem. - Kan jag sprida energi och glädje så upplever jag att fler tar det med sig och inspireras. Att se hur varje ekipage växer till nästa nivå, både i självförtroende och kunskap är fantastiskt!”

Emma Åkesson, EK1B

SOPHIE MED KARINS ÖGON

Sophie är en fantastisk tränare och coach med en gedigen erfarenhet kring utbildning och träning av ryttare och hästar. Förutom riktigt bra träningar har hon förmågan att motivera, peppa och berömma när det behövs som mest. Sophie har följt min dotter från orutinerad ridskoleelev till där hon är idag och hjälpt oss med allt från ponnyköp till tävlingsupplägg. Vi hoppas på många roliga år tillsammans.

Karin Nielsen (ponnymamma)

Image

SOPHIE MED MAJAS ÖGON

Sophie är en väldigt bra tränare! Hittar allt som är till det bästa för eleven och hittar alltid på roliga övningar på träning som gör att man blir redo för tävling. Min häst har varit väldigt komplicerad och Sophie har stått vid min sida dom senaste 4 åren och aldrig gett upp på mig även när jag har velat sluta. Hon har bara erfarenhet själv som hon har delat med sig av dom jag har lärt mig mycket på. Hon är fantastisk både som coach och tränare då hon alltid anpassar övningarna till ekipagen och vi tränar på de man behöver inför framtiden!

Maja Paulsson

Image